Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 1. ledna 2018 v 18:01 | Reagovat

Strašně by mne zajímal recept na ten "brioškový knedlík s kachním kompotem".

Jazyk já raději hověží s křenovou omáčkou.

Ať se ti i tvým milým přináležejícím v tom roce Kachny daří velice.

2 vencisak vencisak | Web | 2. ledna 2018 v 14:01 | Reagovat

Přijde mi to nebo je tu víc sladkého a méně masa? :) Dobrou chuť v roce 2018!

3 Janinka Janinka | E-mail | Web | 2. ledna 2018 v 18:36 | Reagovat

Domácí kubánský dort, ááách! :-)

4 stuprum stuprum | Web | 4. ledna 2018 v 18:20 | Reagovat

Kachní kompot. Och. Briošky nemůžeš srovnávat s poctivým kompotem z kachen.

5 beallara beallara | Web | 5. ledna 2018 v 8:41 | Reagovat

Synovec se o vánocích nad kvalitou rychlých špuntů pozastavil s prohlášením, že by je mohl každý den.
Takže asi do výběru patří.
Já tedy jednoznačně ten dort.
Přeji labužnický rok !

6 Cecílie Cecílie | Web | 5. ledna 2018 v 10:26 | Reagovat

Úkolem je to uvařit, sníst nebo oboje?

7 Silwiniel Silwiniel | Web | 8. ledna 2018 v 14:33 | Reagovat

Přeju dobrou chuť do nového roku!

8 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 8. ledna 2018 v 20:39 | Reagovat

Ten dortík bych si dala hned, hned teď ☺☺☺

9 padesatka padesatka | E-mail | Web | 14. ledna 2018 v 12:18 | Reagovat

Bloudičko,
ta škrtnutá kachna U Bansethů už teda proběhla/byla snědena...?

10 sugr sugr | E-mail | Web | 14. ledna 2018 v 20:01 | Reagovat

Mňam..., beru všechno od prvního chodu...:-)

11 pavel pavel | Web | 26. ledna 2018 v 12:27 | Reagovat

Bramborová kaše nastavená kroupami je lahůdka.  :)

12 Miloš Miloš | Web | 30. ledna 2018 v 20:31 | Reagovat

Kachní kompot je něco jako kuřecí steak s broskví?
Tato položka je nejlákavější, ale svatební svíčková také - jako první chod a pak mnoho dalšího, co hrdlo ráčí.

13 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | Web | 2. února 2018 v 13:30 | Reagovat

[1]: Tu je (ale zatím neověřen :):

Knedlík:

Zesklovatíš jednu nadrobno nakrájenou šalotku, zaliješ 120 ml mléka, přidáš špetku skořice, prý i čtvrtky tonkového bobu, ale to ani nevím kde se shání, já zkusím vanilkový lusk:), sůl a pepř a vše prohřeješ.
Na kostičky nakrájíš 300g briošek, zaliješ horkým mlékem a necháš táhnout pod pokličkou 25 minut. Pak přidáš 3 vejce, petrželku, prohněteš do husté hmoty.
Vyrobíš 8-10 knedlíků a vaříš 15 minut.

Kompot (v podstatě trhaná kachna):
4 kachní stehna osolíš, opepříš, oprahneš na másle, vyjmeš. Na tom samém tuku osmažíš 2 cibule, osminu celeru, jednu mrkev, zaliješ portským (50ml) a červeným (200ml) a vývarem (400ml). Přidáš jalovec, rozmarýn, tymián a pečeš všechno pospolu doměkka.

Po upečení maso otrháš od kostí a výpek propasíruješ a povaříš s dvěma lžícema švestkové marmelády. Přidáš kachní maso a spolu krátce povaříš.

14 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | Web | 2. února 2018 v 13:43 | Reagovat

[2]: No jo, máš pravdu, je to 6:5 pro sladké! Musím se nad sebou zamyslet...

[3]: Dělala jsem si ho k narozeninám už loni, ale nakonec jsem snědla pařížskou šlehačku dřív než jsem stihla upéct korpus. Tak letos ještě jednou a lépe :)

[4]: Já je srovnávat nebudu, jen jíst!

[5]: Děkuji! Já taky, miluju bublinky a v sodovkách jich je čím dál tím míň!

[6]: Úkolem je sníst a krom tatínkova salátu, špuntů a svatební svíčkové se s tím budu muset poprat i jako vrchní kuchta :)

[9]: Jojo, škrtnuté je snězené :)

[12]: Nene, viz komentář pro Tlusťjocha:) Svíčková mě láká taky, tak jenom doufám, že nebudou novomanželé experimentovat s nějakou panenkou či něčím takovým ...jak bývá v poslední době zvykem :)

15 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 5. února 2018 v 15:45 | Reagovat

To je pochutnáníčko...

16 David David | E-mail | Web | 1. dubna 2018 v 13:43 | Reagovat

To první raději nekomentuji. :-D

Jahodové rychlé špunty - hlavně ne krtečka, chutná to jako jemně perlivá voda se šťávou...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.