To eat list 2017

1. ledna 2017 v 12:00 | Bloud. Well Bloud.
kachna na mandlích z Andělského Újezdu

svíčkový triptych (U Jagušky, v Lokále Dlouhá a pod Kunětickou horou)

jelení kýta na červeném víně se švestkovou omáčkou, smažené bramborové šišky - Kersko

beskydská poctivá česnečka

maminčino linecké

Egopedova slavnostní krkovička

kachnička u Uctívaného Velblouda

miletínské modlitbičky

jitrnička na zabijačce

šípkové cukroví

smaženice z pravých hřibů nasbíraných Egopedem

kohouta na červeném víně


a všechny nesnědené položky z let minulých 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012

Na tomto místě se sluší poděkovat Egopedovi za sehnání mexické Coca-Coly. Už jsem se bála, že si ji neodškrtnu.
Děkuji, Egopede!
Chcete-li i vy mít své poděkování v To eat listu 2018, jistě víte, co máte dělat :)
 


Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 1. ledna 2017 v 14:11 | Reagovat

Řízky z bedly.

2 thoris thoris | 1. ledna 2017 v 17:27 | Reagovat

ok, tak šípkové cukroví od tchyně ještě nevyhazuju, třeba se uvidíme v historicky krátké době?

3 bludickka bludickka | E-mail | 1. ledna 2017 v 21:42 | Reagovat

Tenhle tvůj list mě nechává celkem chladnou... Ale loňskej! Snad i já si budu moct letos dopřát česnečku, bramboráky, česnekovou pomazánku, langoše,...
Dej si to všechno případně i za mě!

4 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | Web | 1. ledna 2017 v 22:15 | Reagovat

[1]: A jo! Tak za rok...

[2]: Z toho by si jeden domyslel, že nebude nic moc, když zbylo?:)

[3]: Česnek nad zlato! Třeba by to Malůškovi prospělo už teď, maminka neustále vyzdvihuje jeho léčivou sílu :)

5 vencisak vencisak | 2. ledna 2017 v 8:45 | Reagovat

Ty jo, v Kersku fakt dělaj takové dobroty? To abych se zas po letech zdržel i mimo přírodu.

Ty jo, miletínská modlitbička fakt existuje? :D

6 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | Web | 2. ledna 2017 v 12:47 | Reagovat

[5]: To ještě nevím, jestli je to dobrota. Třeba tamní mufloní guláš byl fakt propadák :) Co v Kersku roste vzácnýho, že sem vážíš cestu až z Olomouce?:)

Miletínská modlitbička fakt existuje a je ukrutně dobrá, když je čerstvá a z Miletína.

7 Sugr Sugr | E-mail | Web | 2. ledna 2017 v 18:22 | Reagovat

Božské menu!:-)

8 Baruschka Baruschka | E-mail | Web | 2. ledna 2017 v 18:32 | Reagovat

Mňam...

9 thoris thoris | 2. ledna 2017 v 21:33 | Reagovat

[4]: no, já cukroví v podstatě nejím. nějak mi nejede. přijde mi, že chutná jen jako cukr s nějakou lehkou příchutí a tomu nefandím. mám ráda variace na linecké s marmoškou, baví mě (některé) kuličky, a pak sem tam nějaké obzvlášť zajímavé druhy... tchyně nicméně demokraticky naděluje všem svým čtyřem dětem a jejich potomkům významné vzorky všech 12 nebo kolika vyrobených druhů (s tím, že každý dostane nepatrně víc svého oblíbeného druhu). a dělá i šípkové. já na tři krále odtavím stromek na balkon a vyhodím veškeré nesežrané cukroví a pá, pá, ty tajemný svátku.

čerstvá miletínská modlitbička je úžasná! sem tam měly stánek na náplavce. ale bacha - existujou Erbenovy miletínské modlitbičky a Miletínské modlitbičky z cukrárny Laušman, takže to chce komparativní studii!

10 vencisak vencisak | 3. ledna 2017 v 14:12 | Reagovat

[6]: Bloude, Kersko botaniků ráj! Od guláše to je do NPP Slatinná louka u Velenky, co bys kamenem dohodila.

11 Cecílie Cecílie | Web | 4. ledna 2017 v 8:32 | Reagovat

Zajímavý jídelníček, pod některými názvy si sice neumím nic představit, ale asi to bude dobré.

12 Karol Dee Karol Dee | Web | 6. ledna 2017 v 20:01 | Reagovat

Kohouta na víně měli v příšerně drahé francouzské restauraci, kam jsme omylem jednou vlezli. Důvod, proč v první část není "jsme měli" je následující série přívlastků, jak jinak. Co žiju v Praze, už mi ta částka za toho coqa au vin tak astronomická nepřijde. :( Škoda, že jsme si ho tehdy nedali, zanedlouho poté restauračka krachla...

13 Kosma Kosma | Web | 6. ledna 2017 v 20:41 | Reagovat

V čem spočívá Egopedova slavnostní krkovička?! Milujeme slavnostní krkovičky na všechny způsoby, takže RECEPT! :-)

14 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | Web | 6. ledna 2017 v 21:01 | Reagovat

[9]: My děláme cukroví s těžkou příchutí! Míváme  (tedy jednou jsme měli a už vždy budeme) s ním stánek na zdejším Restaurant day v květnu, pošlu ti pak pozvánku :) Bratr nám vozí ty od Erbena. Nevěřím, že by mohly existovat ještě nějaké lepší!

[10]: Díky za tip, příště si protáhnem procházku :)

[11]: V to doufám!

[12]: On kohout stojí docela dost i sám o sobě. I když je pravda, že jsem ho viděla v prodeji jen jednou, tak to třeba nebyl reprezentativní kousek:) Musím šetřit!

[13]: To není žádná vysoká kuchařská. Říkáme tak krkovičce, kterou Egoped uvařil na náš první společný silvestr ze surovin, které ukradl svým spolubydlícím - v době, kdy byl v Praze první týden a byl chudák úplně bez peněz :)

15 Eliss Eliss | Web | 7. ledna 2017 v 19:49 | Reagovat

Wow, samé dobroty...

16 Janinka Janinka | E-mail | Web | 8. ledna 2017 v 16:40 | Reagovat

Miletínské modlitbičky - není nad čerstvě napečené, z krabičky právě vybalené. Čtyři kousky na posezení nejsou pro můj jazýček žádný problém! :-).

17 signoraa signoraa | Web | 8. ledna 2017 v 18:27 | Reagovat

Kachnička na mandlích také nemá chybu. :-D

18 Miloš Miloš | Web | 19. ledna 2017 v 22:00 | Reagovat

Ty Egopeda pěkně rozmazluješ :)

[5]: Proto se tam Hrabalovi tak líbilo.

19 Kája Kája | E-mail | Web | 29. ledna 2017 v 13:50 | Reagovat

Tak... dobrou chuť v roce 2017. :)

20 Panda Panda | Web | 30. ledna 2017 v 13:27 | Reagovat

Konečně jeden opravdu rozumný TODO list. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama